Gezondheid is vanzelfsprekend

Ons lichaam zit fantastisch in elkaar! Als er ergens een blessure ontstaat zijn, dan gaat ons lichaam dat zelf repareren en zorgen dat het versterkt. Uiteraard kunnen wij dit proces een handje helpen.

In het verleden werd bij een blessure al gauw rust, pijnstilling en koelelementen geadviseerd. De inzichten zijn inmiddels danig veranderd. We hebben het tegenwoordig over relatieve rust: blijf in beweging, aangepast, dan zal genezing sneller plaatsvinden.

Bij een hardloopblessure kan het bijvoorbeeld heel nuttig zijn om wat andere sportactiviteiten te doen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. De reparatie van het beschadigde weefsel zal veel sneller plaatsvinden. Daarnaast kun je de doorbloeding bevorderen door circulatiewisselingen warm-koud toe te passen. Er bestaat ook ontstekingsremmende voeding welke het herstel van het weefsel eveneens bespoedigd. Denk aan zwavelhoudende producten als uien, knoflook, etc. De juiste vetzuren zoals vette roofvissen leveren hier eveneens een positieve bijdrage aan. Kruiden zoals kurkuma en gember helpen om ontstekingsprocessen te remmen. Daarnaast bevatten bessen, frambozen, bramen, etc. veel antioxidanten welke de ontstekingen remmen en ook nog eens goed voor de gezondheid zijn. Uiteraard kunnen we een arts of fysiotherapeut raadplegen, maar de genezing moet vanuit je eigen lichaam plaatsvinden en dit heeft even tijd nodig. Dus heb geduld. Een turbo-genezing bestaat niet.

Dus luister naar uw lichaam en geef het de tijd om te herstellen!

Deel deze post:

Gerelateerde berichten