Voeding als basistest

De laatste jaren zie ik steeds meer mensen in mijn praktijk met long-, huid- en darmproblemen. Dit zijn de drie grootste organen die wij bezitten. Wil ons lichaam ons hiermee iets vertellen? 

Wij denken van wel. Als je kijkt naar de evolutie, dan is er in ons voedingspatroon ontzettend veel veranderd. Terwijl ons lichaam nog altijd dezelfde voedingsstoffen dan onze voorouders nodig heeft, zijn wij minder vis, eenzijdig en onbewust meer gaan eten. Vaak door tijdgebrek wordt er voor een snelle hap of een kant-en-klaar maaltijd gekozen. Het bereiden van het eten kost ons minder tijd, waardoor wij snel tevreden zijn. 

Maar krijgen wij door al die ontwikkelde eetgewoontes niet minder energie, psychische- en lichamelijke klachten? 

Vroeger als de appels van de bomen vielen, aten wij een aantal weken appels totdat ze bedorven waren. Daarna kregen wij ze de rest van het jaar geen appels meer totdat het nieuwe appelseizoen zich weer aandiende. Tegenwoordig kunnen wij ieder dag van het jaar appels krijgen en eten, met als gevolg dat er steeds meer intoleranties en allergieën voor appels ontstaan. 

Het lijkt daarom nuttiger om seizoensgebonden en gevarieerd te eten. Zo wordt je lichaam minder gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen en zullen er minder snel klachten ontstaan.

Deel deze post:

Gerelateerde berichten